הבית של עופר ושחף

לכל פרויקט יש סיפור

תכנון וניהול

עופר ושחף קנו מגרש בצבעון שהיה מאוד שיפועי ומאתגר לבנייה. לשניהם היה מאוד חשוב לא לגעת בסלעים ובעצים שנמצאים על המגרש, ורצון לגור במבנה עגול. כאן נכנסנו אנחנו לתמונה, יחד עם אדם גלעד המתכנן האדריכלי של הבית. ההתחשבות בטבע ובנוף, באה לידי ביטוי בשיטות של בנייה ירוקה עם ייצור של מינימום פסולת. תכנון שמקטין משמעותית את הצורך בחשמל כמו גגות ירוקים, קירות מבודדים עם בוץ וטיח טבעי, וחלונות גג שמזרימים אויר חם החוצה. תכנון אדריכלי: אדם גלעד

תיאור המבנה

הבית מורכב מארבעה מבנים עגולים שחוברו יחדיו, תוך התחשבות מקסימלית בנוף ומבלי לפגוע בעצים ובסלעים שהיו במגרש. הגדול מבניהם, ששטחו 45 מ"ר, משמש כחלל מגורים ומטבח. צמודה לו מרפסת מוגבהת הצופה אל הנוף. שלושת המבנים הנוספים, שגודלם המשותף יחד הוא 40 מ"ר, משמשים כחדרי שינה להורים ולילדים. בין המבנים מחבר חלל בן 15 מ"ר שבו נמצאים חדר הרחצה ופינת עבודה. הבית כולו ניצב על גבי יחידה קטנה מבטון, 60 מ"ר גודלה, שמשמשת כסטודיו למוזיקה ואולפן הקלטות, וגם כממ"ד.


מאפייני הפרויקט


ארבעה מבנים עגולים המחוברים יחדיו

גג ירוק מעל חדרי השינה

גג בחיפוי רעפי אלומיניום

קמין מסה לחימום הבית

גג קורות נסמכות

מגרש משופע קירות תמך וממד בקומה התחתונה